4 Nisan 2016 Pazartesi


  TÜRKLER NASIL DÜĞÜN YAPAR?
       Kültür,  insanların birbirini anlaması ve toplumun bir düzene oturtulması için  paylaşılan bir mirastır. Her toplumun kendine ait bir kültürü vardır ve bunlar nesilden nesile aktarılır. Ne güzel de yapılır. Ne güzeldir insanların kendini yansıtan dansları, şarkıları, kıyafetleri , düğünleri aklına ne gelirse. Öğrenmek gerekmez onu zaten içinizde vardır, zaten siz onu yansıtan topraklardansınızdır bazı istisnalar dışında. Her nerede görürsen gör duygu kaplar içini çünkü senden bir parçadır o, senindir. 

      Öylesine güzel ki kültürünü yansıtmak hele de başkalarına öğretmek. Öğrenmek te güzel tabii burada sadece kendi kültürümdeki düğünler ile ilgili konuşacağım ama başka bir kültürden bir şeyler öğrenmeye de pek bayılırım. Biraz komik oluyor evet hiç aşina olmadığın bir milletin dansını etmek  ama bir o kadar da eğlendiriyor seni. İlk olarak düğünün en başından yani onay almadan başlıyoruz daha sonra nişan, sonrasında kına gecesi ve mükkemmel bir düğünle noktalıyoruz biz Türkler düğünlerimizi. Böyle kısa gibi görünür göze ama bir de telaşını o işin içinde yani hazırlık kısmında olanlara sorun. Tatlı telaşlar tabii. 

     Uzun lafın kısası burada size merak ettiğiniz o Türk düğünü konusunda içinizi aydınlatacağım bakalım Türkler ne yapar, adetleri nelerdir, kolay kız verirler mi ya da ne bileyim aklınıza ne gelirse. Hatta kendi yaşadığım şehrin danslarını da biraz olsun sizlere göstermek isterim. Biz Trakyalılar pek severiz oynamayı herkesin bildiği gibi kapı gıcırtısına başlarız :) şaka bir yana umarım yararlı bir blog olur herkes adına ya da kültür sevdalıları adına. 





 “TÜRK DÜĞÜNÜ" isimli bu blog Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu TUR 104 Türkçe II: Yazılı Anlatım dersinin projesi olarak GÜLDENİZ ÇELİK tarafından hazırlanmıştır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder