24 Nisan 2016 Pazar


                       ÇİÇEĞİMİ ÇİKOLATAMI KAPTIM GELİYORUM


       Eveeeet öncelikle herkese merhabalar. Umarım güzel bir hafta geçirmişsinizdir. Biraz arayı uzattık ayıptır söylemesi ben pek eğlendim bu hafta. Neyse uzatmadan gelelim konumuza. Nerde kalmıştıkkk heh kız istemek. Kızı bulduk, aşık olduk, aileleri tanıştırdık şimdi de istemeye gidiyoruz. İstemeye gitmeden önce nelere dikkat etmemiz gerek diyorsanız. Öncelikle giyim kuşam çok önemlidir. Bu nereye giderseniz büyük bi önem taşır ama burada normal kot pantolonumu giyiyim üstüme de bir bluz geçirdim mi tamamım diyemezsin. Anne şık bir elbise baba ise takım elbisesini giymelidir. Yani giyse iyi olur karşı tarafın gözünde kötü bir izlenim bırakmamak için.


Bu özel günden 1 2 gün önce çiçeğimizi, çikolatamızı alırız. 














 Sonra güzel bir tepside söz yüzükleri hazırlanır. Yüzüklerin içinde gelin ve damadın isimleri ve sözlendikleri tarih yazılı olmalıdır. Evet bunlar isteme gününden önce yapılacaklardı. Şimdi de gün sırasında yapılacaklara gelelim.








 Çiçekle çikolatayı kaptık, yüzükleri ve yüzük tepsisini hazırladık kızın evine geldik. Önce derin bir muhabbete girilir sonra "Allah'ın emri Peygamber'in kavliyle kızınızı oğlumuza istiyoruz" der damadın babası ya da dedesi. Kızın ailesi razıysa kabul ederler ve yüzükleri takarlar. Yüzüklere kırmızı bir kurdela geçirilir ve ortasından makasla kesilir hayırlı uğurlu olsun denir.








Bu iş de bittikten sonra gelin kahveleri hazırlar ama burda küçük bir oyun vardır. Gelin, damadın kahvesinin içine tuz koyar, şeker yerine. Bunun anlamı eğer damat adayı tuzlu kahveyi içmezse gelinin isteklerini yapmayacağı anlamına gelir ama tükürmeden içerse ne isterse yapacağı anlamına gelir. Ayrıca bunun başka anlamları da vardır herkes kendince yorumlar aslına bakarsak. Bir diğeri ise gelin kahveyi şekerli yaparsa damadı beğendiği, yanına bir de lokum koyarsa ailesinin de beğendiği anlamına gelir ama tuzlu yaparsa damadı beğenmediği anlamına gelir. Tabi bu görücü usulu olan evliliklerde geçerlidir. Sonrasında komiklik olsun diye böyle bir gelenek devam etmiştir. İsteyen yapar, istemeyen yapmaz çok ta zorunlu bişey değildir yani. Bu akşam da böylelikle sona erer. Sıradaki önemli günde görüşmek üzere. Sevgiyle kalınnnn.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder